Menu
Copilarie

Jumatate de zi de toamna

Ne-am trezit de dimineata stiind ca astazi este ziua in care vom duce copiii in vizita la Arcul de Triumf. Isi doreau asta de ceva timp, doar ca niciodata nu ne-am preocupat atat de mult sa aflam cand se poate vizita, pana cand nu au inceput sa ne bata la cap destul de serios.

Totul a pornit de cand au zarit cativa oameni sus pe el cand ne intorceam de la Buftea si in acest fel am inceput cautarile si am aflat ca Arcul de Triumf este uneori deschis publicului larg. Cautarile noastre s-au potrivit perfect se pare cu perioada in care monumentul se viziteaza la liber, asa ca intr-o duminica insorita am pornit spre el.

Initial am plecat cu masina, insa traficul era infernal in Bucuresti din cauza unui maraton, asa ca ne-am intors si am lasat masina in fata blocului, dupa care am mers cu metroul. Pe drum ne-a cam luat foamea pe toti patru si in acest fel am facut un popas intr-un loc tare drag noua.

Maison de Crepes

Acest loc dragut ne-a primit exact cum eram obisnuiti: cu clatite delicioase si instagramabile cum ne place noua sa spunem lucrurilor care arata in poze de parca sunt lucrate in photoshop.

Preferatele noastre sunt Emma (clatita taiata fasii, vita, rucola, fulgi de parmezan si alune caramelizate), Carter (clatite din faina integrala, vita, sfecla rosie si gorgonzola), Josephine (clatite pufoase, Nutella, capsune), Lola (clatite pufoase, dulceata de fructe de padure, fructe de padure, sirop de artar) si Emily (clatite pufoase, mere caramelizate cu scortisoara, inghetata de vanilie).

Ne-am jucat si ne-am umplut burtile si ulterior ne-am continuat drumul spre Arcul de Triumf.

Arcul de Triumf

Odata ajunsi in fata maretului Arc, ne-am lovit de foarte multi oameni curiosi ca si noi. Din acest motiv accesul se facea destul de greu. Scara din interior nu era destul de cuprinzatoare si la un moment dat chiar am asteptat la coada pe trepte ca sa putem urca mai departe.

Insa nu ne-am plictisit stand, pentru ca in interior exista un muzeu destul de dragut, dar si cateva informatii numai bune de citit in timp ce urci ca sa nu te plictisesti. Nazdravanii au admirat benzile desenate de pe traseu si si-au mazgalit numele pe un panou urias multicolor, alaturi de ale celor care mai trecusera pe acolo inaintea noastra.

Am ramas placut surprinsi de acest monument. Am invatat lucruri pe care nu le stiam si am admirat privelisti largi si insorite.

Arcul de Triumf a fost proiectat de Petre Antonescu si construit intre 1921 si 1922. Are 27 metri inaltime, reprezinta un important simbol al capitalei Romaniei si comemoreaza participarea tarii noastre la Primul Razboi Mondial. In interior el este un muzeu, iar privelistea admirata de sus este minunata sub razele blande ale Soarelui.

 

Nazdravanii isi doreau in Herastrau dupa turul scurt al Arcului de Triumf, insa trebuia sa ajungem intr-o vizita si nu prea mai aveam timp de nimic altceva. Am ales totusi sa mai culegem ghinde si sa ne bucuram de natura multicolora de pe marginea drumului inapoi spre casa, cu promisiunea ca vom ajunge curand si prin Herastrau.

 

Niciun Comentariu

    Lasă un Răspuns

    Acest site utilizează cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteţi de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informaţii puteţi consulta Politica de confidenţialitate a datelor personale. Vezi detalii
    Sunt de acord