Menu
Impreuna prin lume

11 Obiective turistice si doar o jumatate de zi prin Verona

Am vizitat Verona intr-o zi ploioasa de august, insa am avut noroc si de vreme buna si nu ne-am plimbat doar printre picaturi de ploaie. Nu am avut timp sa vizitam si interioare de muzee pentru ca am petrecut aici doar jumatate de zi, dar am apucat sa trecem impreuna pe langa multe dintre obiectivele importante ale frumosului oras Italian.

Desi era destul de plin de turisti, nu pot sa spun ca am gasit un oras aglomerat neaparat in Verona, ci mai degraba unul prin care oamenii se plimbau interesati dar relaxati, desi afara vremea nu a fost neaparat cea mai prietenoasa.

Obiectivele turistice pe langa care am trecut si despre care le-am mai povestit cate ceva nazdravanilor in scurta noastra plimbare sunt cele de mai jos:

1. Castelul Vechi si Podul Scaligero / Castelvecchio si Ponte Scaligero

Castelul nu l-am mai gasit deschis la ora la care am ajuns noi in Verona, asa ca am vizitat doar Podul care ii sta la baza si care traverseaza Raul Adige.

Am citit insa ca frumoasa constructie de caramida rosie a fost ridicata intre 1354 si 1376. Ultima restaurare a acestui castel a avut loc intre 1963 – 1965, intre timp el suferind tot felul de atacuri si distrugeri, de la trupele de francezi in razboiul din 1976, pana la armata germana in 1945.

Podul fortificat a fost construit intre 1354 si 1356 si reconstruit intre 1949 si 1951, dupa atacul armatei germane din 1945 cand a fost distrus.

Verona s-a dezvoltat foarte mult pe vremea Scaligerilor, devenind un mare centru economic si cultural al Italiei.

2. Piazza dei Signori

Aceasta piata era pe vremuri centrul Veronei renascentiste, iar azi este o piata cu restaurante dragute unde te poti relaxa in timpul unei gustari delicioase si a unui vin bun.

In mijlocul Pietei dei Signori se afla o statuie a lui Dante Alighieri ce a fost construita in totalitate din marmura. Din acest motiv i se mai spune si Piata Dante. Se spune ca dupa ce a fost alungat din Florenta, Dante Alighieri a trait ca un adevarat oaspete in Verona.

In Piata dei Signori se afla cladiri marete ca Palatul Dreptatii si Turnul Lamberti.

3. Turnul Lamberti

Vechi de mai bine de 800 de ani, acest turn are o inaltime de peste 84 de metri si este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Veronei. In anul 1295 turnului i-au fost adaugate doua clopote si fiecare avea intrebuintarea lui.

Primul era folosit pentru chemarea la arme in caz de atac, sau pentru convocarea consiliului municipal. Al doilea era clopotul care semnala orele unei zile precum si incendiile ce puteau aparea.

Ceasul cel mare a fost adaugat in anul 1779, iar pentru public turnul a fost deschis in anul 1972.

4. Podul de Piatra / Ponte Pietra

Este cel mai vechi pod din Verona, construit de romani, pod ce trece peste raul Adige. A fost bombardat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si apoi a fost din nou reconstruit in 1957.

Privelistea de aici mi s-a parut minunata pentru ca desi eu nu am grija de plante, iubesc balcoanele verzi si vii, iar aici am vazut din plin.

5. Casa Julietei 

Aceasta casa si totodata muzeu gotic din anul 1300, a fost a familiei Capello, iar aceasta familie se spune ca a fost cea care l-a inspirat pe William Shakespeare sa creeze cea mai cunoscuta piesa romantica din lume, respectiv “Romeo si Julieta”.

Dar pe cat de faimoasa, pe atat de trista mi s-a parut aceasta locatie. Cunoscand povestea si tot marketingul din spatele acestui obiectiv turistic, m-am asteptat la mai mult decat ceea ce am gasit odata ajunsi aici.

Am dat peste o mare uriasa de oameni, de oameni galagiosi si disperati efectiv sa-si faca poze in toate colturile curtii, pe balcon, sub balcon si chiar si la magazinul de suveniruri. Oamenii dornici sa-si exprime iubirea au umplut pana si peretii tunelului ce duce in curtea interioara a casei cu mesaje de dragoste sperand probabil ca un asemenea gest le va aduce fericirea cautata in dragoste…

Cand nazdravanii au aflat ca daca atingi sanul drept al Julietei vei avea noroc in dragoste si-au dorit evident sa faca si ei asta. Nu de alta, dar norocul in dragoste doar de pe sanii Julietei din Verona il iei, caci altfel… vai si-amar!

6. Arena Veronei

Acest amfiteatru roman care pe vremuri putea gazdui peste 30.000 de persoane este situat in Piata Bra si este construit inca din secolul I. El este inca functional si este unul dintre cele mai bine pastrate amfiteatre din lume si al treilea ca marime din Italia.

Noi l-am prins chiar in timpul Festivalului de Opera si din acest motiv nu l-am putut vizita in interior. Festivalul de Opera de la Verona este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din intreaga Europa. Spectacolele de opera au inceput sa se tina periodic in Verona pe aceasta Arena inca din anul 1913.

Desi nu am reusit sa vizitam interiorul Arenei, ne-am fi dorit tare mult sa o facem. Sunt convinsa ca astfel, micutii intelegeau mult mai bine toate povestile cu gladiatori si nu numai.

7. Arche Scaligere

Acest obiectiv turistic se afla in curtea Bisericii Santa Maria si este reprezentat de 5 morminte ale membrilor familiei Scaliger, mai precis cei care au fost conducatorii Veronei intre secolele XII si XIV.

Aceste morminte sunt unele dintre cele mai elaborate monumente funerare gotice ale Italiei.

8. Arcul Gavi

Am vazut aceasta constructie antica seara cand ne intorceam catre casuta noastra pe roti. Este cam jumatate din cate este Arcul nostru de Triumf si mult mai putin impresionant, insa pe intuneric eu l-am apreciat chiar si asa micut cum este.

9. Dealul si Castelul San Pietro

Am admirat aceste obiective turistice de pe malul celalalt al raului Adige, dar si de pe Podul de Piatra. Nu ne-am documentat prea tare sa stim daca se viziteaza sau nu, in primul rand pentru ca timpul nostru era extrem de limitat, dar si pentru ca ne era atat de foame incat vedeam stele verzi.

Am facut cateva poze de la distanta, am citit ca privelistea de sus e uimitoare, insa uimitor ni s-a parut si ce am vazut noi de pe malul vecin si pana la ora cinei, asa ca ne-am retras in glorie la un restaurant in Piata Bra.

10. Piata Bra

Aceasta piata este cea mai mare din Verona. Am gasit aici multe cladiri colorate la parterul carora erau foarte multe restaurante, dar si ruinele portii romane Borsari.

In centrul pietei este un spatiu verde ca un parc mic, unde oamenii se pot relaxa privind frumusetea din jur si unde noi ne-am adapostit de ploaia care ne-a prins de indata ce am pus primul picior in piata.

Aici baietii s-au balacit in balti dupa incetarea ploii, aici am admirat Arena Veronei atat pe lumina cat si pe intuneric si tot aici am servit si cina, la Hard Rock Café Verona.

11. Strazile orasului

Noua ne place sa ne pierdem pe strazile oraselor pe care le vizitam, dar recunosc ca avand nazdravanii dupa noi nu a mai fost la fel de usor. Am reusit totusi sa vedem cateva prin jurul zonei in care ne-am invartit si ca de obicei ne-au surprins prin arhitectura, colorit si simplitate totodata.

Parcarea de campere si rulote in care am petrecut noaptea 😋

Ne-am „ascuns” de ploaie unde si-au dorit copiii 😒

Concluzia noastra dupa vizita acestui oras inclus de altfel in Patrimoniul Mondial UNESCO este ca sunt de ajuns 2 zile daca vrei doar sa-i bifezi principalele obiective turistice, ca partea veche a orasului este pitoreasca asa cum sunt foarte multe orase ale Italiei care au pastrat amprenta anilor care au trecut peste ele si ca Julieta din Verona nu este absolut deloc ceva romantic.

Niciun Comentariu

    Lasă un Răspuns

    Acest site utilizează cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteţi de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informaţii puteţi consulta Politica de confidenţialitate a datelor personale. Vezi detalii
    Sunt de acord