Menu
Impreuna prin lume

Pisa sub clar de Luna

Am ajuns in acest renumit oras al Italiei intr-o seara tarzie de august, in timp ce ne indreptam spre Portul din Livorno, de unde aveam sa plecam in urmatoarea zi spre Sardinia.

Singurul lucru pe care am putut sa-l facem la ora la care am ajuns a fost sa vedem Piata Miracolelor sub clar de Luna. Nu a fost deloc rau sa facem asta, pentru ca pe 30 august 2023 era Luna Albastra, iar copiii erau oricum dornici sa stea cat mai mult afara ca sa priveasca „albastrirea Lunii”. 😋

Ce stiam despre Pisa pana atunci era ca are un turn inclinat si renumit, ca orasul e traversat de raul Arno si ca daca voi ajunge vreodata aici trebuie sa fac cel putin o poza cliseu.

Ce am facut de fapt si ce am mai aflat pe parcurs, voi lasa mai jos.

Turnul din Pisa

Turnul este cu siguranta simbolul orasului si cel mai vizitat obiectiv din toata lista. Constructia sa a inceput in anul 1173 si a fost terminata abia undeva in anul 1372, pentru ca timp de 100 de ani a fost oprita orice lucrare, dupa ce arhitectii au tot incercat sa indrepte constructia, inclinata deja dupa construirea celui de-al treilea nivel.

Era plin de turisti in Piata Miracolelor chiar si in jurul orei 21:00 cand am ajuns noi, iar multi dintre ei faceau coada sa viziteze turnul si in interior. Eu personal habar nu aveam ca se poate vizita si interiorul.

Noi nu am putut din pacate sa vedem mai mult decat exteriorul, in ciuda faptului ca nazdravanii isi doreau foarte mult sa faca si ei ce vazusera la personajele lor preferate din desenele animate “Micile Genii”.

Nu am reusit sa intram deoarece copiii sub 8 ani nu au acces in turn, iar Calin abia implinise 7 anisori.

Micutul s-a simtit oarecum vinovat pentru ca nu am reusit sa intram “din cauza” lui, insa am facut impreuna un plan sa revenim la un moment dat aici ca sa vizitam si interiorul turnului, si poate chiar mai mult din acest oras.

Catedrala Santa Maria Assunta

Aceasta constructie este o cladire impresionanta construita la sfarsitul secolului al XI-lea. A fost ridicata in stil roman din marmura multicolora, iar constructia ei a inceput cam in aceeasi perioada cu cea a Bazilicii Sfantul Marcu din frumoasa Venetia.

Nici interiorul catedralei nu am reusit sa-l vedem cu aceasta ocazie, insa e pe lista pentru data viitoare.

Baptiseriul Catedralei din Pisa

Este cel mai mare Baptiseriu din Italia, constructia sa fiind inalta de 54,86 metri. In momentul inceperii constructiei sale in anul 1153, Turnul din Pisa nu exista, iar Catedrala din Pisa era cea mai mare catedrala din Europa.

La cativa pasi de Piata Miracolelor prin care ne-am plimbat, se afla Centrul Vechi al orasului unde noi nu am mai mers din cauza orei tarzii. Am citit insa ca este de vizitat pentru fiecare straduta ingusta pe care pasesti, pentru fiecare gelaterie si pentru arhitectura tipica Italiei.

Tot pe lista pentru data viitoare am adaugat si Ponte di Mezzo care sper sa ne ofere acea priveliste incantatoare despre care doar am citit, cea de deasupra Raului Arno.

Ce nu ne-a scapat insa de aceasta data a fost Gara din Pisa, mai ales ca am parcat autorulota fix langa ea dintr-o simpla coincindenta.

Cred ca pentru nazdravani gara din Pisa a fost mult mai spectaculoasa decat orice turn renumit in intreaga lume. 😋

Insa pana vom apuca sa revenim si sa adaugam amintiri, o sa le privim de fiecare data pe cele castigate deja si adaugate in jurnalul nostru de suflet.

Poarta de acces in Piata Miracolelor

Poarta de acces in Piata Miracolelor

Niciun Comentariu

    Lasă un Răspuns

    Acest site utilizează cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteţi de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informaţii puteţi consulta Politica de confidenţialitate a datelor personale. Vezi detalii
    Sunt de acord